Media Times Review    Google   
___

Фотография
 ноември 2007

Филип Толедано

Bancrupt, 2005


В началото на 2001 година започвах да правя снимки на скоро изоставени офиси и на нещата, зарязани от хората, работили в тях. В мислите ми проектът представляваше нещо повече от обикновена фотография, той беше един вид икономическа археология. Америка не беше преживявала толкова зашеметяваща икономическа криза от тридесетте години на 20-и век, и аз исках да документирам последствията за хората в момента на случването й...

Филип ТоледаноCopyright © Phillip Toledano
WWW: http://www.ptoledano.com
E-mail: phil@mrtoledano.com

MTR галерия:
Street фотографията е отражение на всекидневния живот; истински, автентични впечатления от обществени места. Места, които всеки посещава редовно – улицата, на която живеем, паркинга пред любимия ни магазин за хранителни стоки, метрото. Street фотографите документират истината – правят искрени снимки на неща, които обикновено не забелязваме в сивото ни ежедневие.


Средиземноморски маршрути

За да реализира проекта си Private and Public, Симон Хогсберг в продължение на една година, заемайки една и съща позиция на 3 метра от ъгъла на Еджуеър Роуд и Оксфорд Стрийт в Лондон, прави снимки на пешеходци, случайно попаднали в обхвата на камерата му.

Някои хора намират натрапчивия детайл, акта на близко наблюдение за скандален и неприличен. Но ако това, което търсите, е духа, същността на нещата, смятаме, че разглеждането на тази галерия ще си струва усилието.

Със своите емоционално наситени цветни фотографии, МакКъри, в духа на най-добрата документалистка традиция, уловя същността на човешките мъки и радости.